Polityka prywatności

Administratorem danych osobowych jest iSWS Krzysztof Korzeniec Katowice, ul. Staromiejska 6.

Nad bezpieczeństwem Twoich danych osobowych czuwać będzie powołany przez ADO Inspektor Ochrony Danych, lub osoba przez niego wyznaczona, z którą można się kontaktować pod adresem e-mail: iod@slubne-zdjecia.eu

Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

Formularze kontaktowe

Dane wpisane w formularzach kontaktowych będą przetwarzane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie.

Twoje dane osobowe przetwarzane będą w celach korzystania z formularza kontaktowego na niniejszej stronie na podstawie wyrażonej zgody, bazując na podstawie prawnej – art.6. ust.1.lit.a RODO;

Twoje dane osobowe będą przekazywane firmie hostingowej. Twoje dane osobowe nie będą przekazywane do państw poza obszar Unii Europejskiej. Twoje dane osobowe będą przetwarzane do momentu odwołania zgody. Posiadasz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz odwołania zgody w dowolnym czasie. Podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne i umowne.
Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych gdy uznasz, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy prawa. Twoje dane z formularza nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany oraz w formie profilowania.

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na tej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

Komunikat o ciasteczkach – ja również nie znoszę wszędzie wyskakujących komunikatów o ciasteczkach, dlatego korzystam ze wtyczki „cookie” firmy dFactory, która zapisuje na czas 1 miesiąca informację że Użytkownik był na Stronie i przez ten czas nie będzie się pojawiać komunikat. A wszystko po to by, żyło się nam lepiej.  

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o Tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Analiza statystyk

Strona korzysta z systemów, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości; Poprzez niniejszy Serwis, plik cookie z firmy Google oraz Yandex są umieszczane na Twoim komputerze, jako część usługi analitycznej. Właściciel Serwisu korzysta z tej usługi by śledzić sposób używania strony przez odwiedzających oraz do generowania na ten temat raportów. Google oraz Yandex mogą dostarczać te informacje stronom trzecim, jeśli zostanie o to legalnie poproszony względnie, gdy takie strony trzecie przetwarzają informacje w imieniu tych firm. Właściciel nie mam na to wpływu.

Adres IP

Zastrzegam sobie możliwość gromadzenia adresów IP odwiedzających stronę Serwisu, które mogą być pomocne przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych (np. określeniu z jakich regionów notuję najwięcej odwiedzin). Ponadto, mogą być przydatne przy administrowaniu i udoskonalaniu Serwisu, w tym również pomoc w walce ze spamem.

Jak długo przechowuję twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w moim posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w moim posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Gdzie przesyłam dane

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

Dane kontaktowe

iSWS Krzysztof Korzeniec
ul. Staromiejska 6

info@slubne-zdjecia.eu
tel.: ⁺48 785 112 311

Formularz kontaktowy

Informacje dodatkowe

Pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Usunięcie i/lub zablokowanie plików cookies w przeglądarce:
Microsoft Internet Explorer >>
Mozilla FireFox >>
Google Chrome >>
Opera >>